Coaching met paarden

Paarden nodigen je uit om je mooiste zelf te zijn om de harmonie in de kudde te kunnen behouden en jou er onderdeel van te laten zijn. Zie het als een dans waar energieën continue in beweging zijn.

Wijsheid van de kudde

Een paard is een prooidier en om te overleven altijd aanwezig in het hier-en-nu. Paarden leven in een kudde en hebben een hechte onderlinge samenwerking. De kudde zorgt voor elkaars veiligheid en geborgenheid, waarbij iedereen een taak heeft. Er is geen ‘ik’, alleen maar ‘wij’.

Doordat paarden een groot sociaal-sensitief bewustzijn hebben kunnen zij op een grote afstand al een ander levend wezen aanvoelen door middel van ademhaling, hartslag, houding, intentie en spierspanning.

Paarden zijn volledig aanwezig in het lichaam, waardoor zij vanuit dit bewustzijn kunnen antwoorden op de volgende vragen: Is de situatie veilig? Of is het tijd om te vluchten? Deze reactie dient om de harmonie te kunnen waarborgen.

Het paard als spiegel

Het paard spiegelt jouw gedrag, emotie of gemoedstoestand. De non-verbale communicatie die je uitstraalt waar je vaak niet bewust van bent. Een paard zal altijd vanuit het natuurlijke instinct op je reageren: eerlijk en zonder oordeel.

In een ontmoeting zal je bewust worden gemaakt van je kwaliteiten, maar ook eventuele blokkades en patronen.

De paarden nodigen ons uit om open te staan om in verbinding te komen met hen. Door ons op dezelfde frequentie af te stemmen maak je contact met iets wat niet in woorden uit te drukken is. Dit kun je alleen ervaren.

Sjamanistisch coachen

Vanuit het Sjamanisme bestaat alles uit energie en heeft een eigen bewustzijn of ziel. Zowel de mensen, dieren als planten zijn met elkaar verbonden en maken onderdeel uit van het grotere geheel. Ook wordt er contact gemaakt met zowel de zichtbare als onzichtbare wereld, waar paarden vanuit hun aardse energie en spirituele connectie meester in zijn.

Zowel bij coachings als ceremonies werk ik met deze ‘stijl’ of ‘vorm’ en speelt het hele Veld een rol die boodschappen in zich draagt die resoneren met jouw innerlijke landschap.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een ontmoeting met de paarden? Of heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit je te ont-moeten.