Een ode aan Valéri

Met jouw grote donkere ogen kijk jij dwars door mij heen. Van hart tot hart. Van ziel tot ziel. Jij bent het eerste paard waar ik deze zuivere en diepe verbinding mee heb mogen ervaren. Je liet mij jou observeren, omdat je voor mij letterlijk niet te vangen was. Vanaf het moment dat ik JA tegen jou zei ging jij deze verbinding met mij aan, voordat ik het zelf wist. Kwetsbaarheid durven tonen en het hart wagenwijd openzetten. Daar is een hoop moed voor nodig en dit is niet alleen wat je mij leert, maar waarin ik ook jou in help te helen.

De magie van het zwarte paard

Het zwarte paard is mysterieus, wijs en spiritueel. Hij staat voor de donkerte in jezelf omarmen en daar het licht op te schijnen. Waar ik voorheen dit warmbloedige paard intens kon vinden, zie ik hem met al zijn kwaliteiten nu als een ware gift. Het vergt veel geduld en compassie voor mijzelf om de boodschappen te mogen ontvangen die hij mij geeft. Zijn naam betekent dapper en moedig.

Wederzijds respect en gelijkwaardigheid

Dit gevoelige paard heeft veel ruimte nodig. Niet alleen om zichzelf te mogen zijn vanuit authenticiteit, maar ook om in zijn behoeften gerespecteerd te worden. Bij dit paard kun je niet jouw plan opdringen, want hij zet zichzelf op één en verwacht een gelijkwaardig partnerschap waarin beiden gehoord en gezien worden.

Je mooiste zelf

Ook vraagt hij jou om het beste in jezelf naar boven te halen. Ben je moe of gespannen? Dan is het tijd om eens rustiger aan te doen en jezelf naar die ontspanning te brengen. Geniet van het ‘zijn’ en doorvoel is waar je echt behoefte aan hebt. Ook is hij een paard dat jou echt onderdeel van zijn kudde laat zijn. Je bent veilig bij hem. Hij verbindt het kosmische met het aardse, waarbij hij de steun van de voorouderlijke lijnen graag doorgeeft.

Wanneer je bij mij een coach sessie met behulp van paarden aanvraagt, weet ik van tevoren niet hoe deze sessie gaat verlopen. Ik werk graag in flow vanuit volledige aanwezigheid in het hier-en-nu. De paarden voelen zelf vaak aan wie zijn wijsheid wil doorgeven aan welk persoon. Ze krijgen de ruimte om dit zelf aan te geven. Ga het maar ervaren.