Een ode aan Gucci

Gucci is een fantastisch paard. Recht door zee, heel eerlijk en altijd in voor een grap. Hij kan het vaak niet laten wanneer jij alles netjes georganiseerd hebt er toch even op de Gucci manier er zijn eigen draai aan te geven (als hij het zou kunnen zou hij in zijn vuistje lachen). Het klaart ook vaak de lucht, even wat humor. Het hoeft ook allemaal niet zo zwaar te zijn.

Gedraag je maar als een paard

Dit paard komt vaak al aanlopen wanneer ik nog wat aan het uitleggen ben. Een mooie reminder, er hoeft niet altijd van alles uitgelegd te worden. Je bent nu onder de paarden, ga je maar als een paard gedragen. Wat voel je in je lichaam? Je bent onderdeel van het grotere geheel en nu ook letterlijk onderdeel van mijn kudde. Wat mag er gebeuren om weer in harmonie te komen?

In rap tempo naar de kern gaan

Gucci vindt dat wij mensen maar traag van begrip zijn. Vaak wacht hij geduldig totdat wij het ‘snappen’  en slaakt hij een diepe zucht. Hèhè, de boodschap is aangekomen. Tijd voor wat beweging want ik heb nog meer te vertellen. Vaak kijkt hij me aan of ik de boodschap even in mensentaal wil uitleggen. Meneer vindt het heerlijk om zijn wijsheid te delen en in rap tempo gaat hij naar de kern. Het blijft toch bijzonder hoeveel wij van de fijngevoeligheid van paarden kunnen leren.

Lekker je eigen ding doen

Als er een paard is die zijn mannetje staat is het Gucci wel. Hij doet vooral zijn eigen ding. Het interesseert hem ook niet wat anderen daarvan vinden en neemt ook gerust zijn tijd. Heerlijk toch?! Ook zie ik hem regelmatig snoozen met zijn ogen gesloten nadat hij zijn buikje rond heeft gegeten. Hij is een koning in het nemen van dutjes en ziet dit dan ook als een prioriteit. Hij verstaat heel goed de kunst van het niets doen (Wu Wei: taoïstisch concept dat “niet-handelen” betekent) en nodigt jou uit om vaker stil te staan.

Wanneer je bij mij een coach sessie met behulp van paarden aanvraagt, weet ik van tevoren niet hoe deze sessie gaat verlopen. Ik werk graag in flow vanuit volledige aanwezigheid in het hier-en-nu. De paarden voelen zelf vaak aan wie zijn wijsheid wil doorgeven aan welk persoon. Ze krijgen de ruimte om dit zelf aan te geven. Ga het maar ervaren.